Femeia, Noutati, Retete culinare, Sanatate

O listă de alimente necesare organismului …

Spanac
Are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. 100 g de spanac verde au doar 23 de calorii, ceea ce il face prietenul celor care tin cure de slabire. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia. Lupta cu diverse tipuri de cancer si pentru imbunatatirea sistemului cardio-vascular. De asemenea, contine falvonoizi care neutralizeaza radicalii liberi si proprietati antioxidante care ajuta inima, arterele si venele sa ramana sanatoase.

 Boabe de cacao
Iubitorii de ciocolata pot sa manance boabe de cacao linistiti fara sa se simta vinovati. Acestea sunt printre cele mai bogate alimente in antioxidanti si reprezinta un sursa perfecta de energie. Acestea se pot consuma in smoothie-uri.

Afine
Sunt micute, insa beneficiile lor sunt imense. Sunt foarte bogate in polifenoli, antioxidanti care previn bolile cardiovasculare, cancerul si osteoporoza. Consuma-le in salate de fructe, cu fulgi de ovaz sau in iaurt

 Usturoi
Beneficiile lui sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, dar cati dintre voi stiau ca este un aliat de nadejde impotriva cancerului? Ba mai mult, usturoiul este unul din cele mai importante alimente anti-cancer. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama capacitatii acestuia de a produce hidrogen sulfurat, care previne aparitia cancerului la prostata, la sani si la colon. Contine de asemenea proprietati antibiotice asa ca fii sigura ca iti ajuta corpul in interior.

Sfecla
Poate fi introdusa intr-o multime de retete diferite sau poate fi consumata si in stare cruda. Contine betaina, un fitonutrient care lupta cu tumorile si pectina, care protejeaza ficatul si sistemul digestiv.

Fasole neagra
Sunt o sursa de proteine subestimata, mai ales ca nu contine si grasimi saturate pe care le iei de regula din carne.

 Fulgi de ovaz
Fulgii de ovaz sunt printre cele mai sanatoase alimente pe care poti sa le mananci la micul dejun. Plini de fier, fibre si tiamina, isi merita din plin statutul de superstar al alimentatiei moderne.
Sunt foarte satiosi, plini de proteine si de fibre solubile, care ajuta la reducerea colesterolului rau.

 Avocado
Este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa. Avocado este foarte bun si pentru piele, pe care o mentine tanara si hidratata, tot prin continutul de grasimi sanatoase. Tocmai de aceea, multe produse cosmetice il au ca ingredient principal.

 Broccoli
Este bogat in vitamina C si K, ambele foarte importante pentru sanatatea oaselor si prevenirea osteoporozei. Dar ceea ce este cu adevarat important la broccoli este continutul mare de antioxidanti care lupta cu cancerul. Un alt motiv pentru care trebuie sa-l consumi pe timp de iarna este ca te fereste de raceli prin stimularea imunitatii.

 Ceai verde
Este cea mai sanatoasa bautura din lume. Nu o spunem noi, ci expertii in nutritie care, de-a lungul timpului, i-au cercetat si demonstrat efectele extraordinare. Acesta este mai energizant decat cafeaua, este plin de antioxidanti, ajuta la slabire si previne bolile de sezon.

 Nuci
Sunt bogate in acizi Omega 3, cei atat de importnati pentru sanatatea inimii si a sistemului circulator. In miezul de nuca se mai ascund si ale beneficii pentru sanatate pentru ca acesta contine si proteine, minerale si vitamine. In plus, un studiu al Universitatii din Barcelona, a aratat ca doar cu o mana de nuci consumate zilnic, starea de spirit si energia au de castigat.

Chefir
In primul rand, nu este un iaurt, chiar daca din punct de vedere nutritional se aseamana. Chefirul stimuleaza imunitatea, reduce inflamatiile, usureaza simptomele intolerantei la lactoza si contine mai multe culturi active de bacterii benefice pentru digestie. Probioticele din chefir stimuleaza golirea sistemului digestiv, efect opus fata de cel al laptelui si al branzei. Si, chiar daca este un produs lactat, chefirul usureaza simptomele mai multor probleme digestive: intoleranta la lactoza, sindromul colonului iritabil, boala celiaca. Adeptii chefirului sunt longevivi si imuni la infectii.

 Ulei de cocos
Este folosit mai nou in locul untului sau a uleiurilor procesate. Este laudat pentru acidul lauric, care ajuta la prevenirea mai multor probleme cardiace precum colesterolul si tensiunea arteriala.

Ghimbirul
Este un puternic antioxidant care are efecte pozitive asupra intregului sistem digestiv. In plus, a fost dintotdeauna recunoscut pentru proprietatile antibacteriene puternice.

 Ardei rosu
Nu sunt foarte promovati pentru ca sunt deja populari si consumati din plin, insa asta nu-i face mai putin sanatosi. Acestea contin foarte multa vitamina C (de 3 ori doza zilnica recomandata), antioxidanti si licopen.

 Scortisoara
In medicina traditionala chineza, scortisoara este vazuta ca o sursa de caldura, sau yang, ceea ce o face perfecta ca sa vindece excesul de rece (racelile, virozele). In plus, studiile au confirmat ca are efecte puternic impotriva cancerului si a colesterolului.

 Semintele de dovleac
Sunt excelente pentru piele si pentru tratarea acneei, iar asta pentru continutul bogat de zinc, seleniu, vitamina E si acizi grasi. De asemenea, aceste seminte au una din cele mai ridicate doze de fitosteroli, substante care lupta cu colesterolul si ii ajuta pe cei care mananca foarte gras sa isi mentina sanatatea inimii. Semintele de dovleac sunt o solutie si pentru persoanele care au piatra la rinichi, deoarece previn formarea de pietre din oxalat de calciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *