Noutati, Sanatate

…din cauza cărora te îngrași !

Atunci cand numarul kilogramelor afisate de cantar pare sa nu scada desi tii regim si faci si sport, este momentul sa te intrebi care este cauza.

Te intrebi daca ai probleme cu glanda tiroida, deoarece aceasta afecteaza si metabolismul, insa exista si alte afectiuni din cauza carora te poti ingrasa.

Citeste in continuare 5 probleme de sanatate care te impiedica sa slabesti:

1. Probleme cu somnul

Suferi de insomnie sau apnee in somn? Lipsa somnului poate duce la ingrasare si asta deoarece influenteaza hormonii. Daca nu dormi suficient, va exista o senzatie de foame, iar acest lucru te face sa mananci prea mult. Totodata, daca somnul nu este suficient, exista mai multe sanse sa preferi alimentele nesanatoase, acele placeri culinare pe care ar trebui sa le eviti. In plus, esti mult mai obosita si din aceasta cauza caloriile nu pot fi consumate la fel de usor.

2. Depresie

Persoanele care sufera de depresie se ingrasa mai usor din diferite motive. In primul rand acestea pot manca excesiv pe fond emotional, dar exista totodata riscul ingrasarii de la pastilele antidepresive si din cauza lipsei miscarii.
Este bine sa stii ca nu doar antidepresivele pot cauza ingrasarea, ci si insulina si contraceptivele.

3. Dureri

Orice afectiune care provoaca dureri cronice, artrita, fibromialgia si sciatica poate avea efecte neplacute asupra taliei tale. Persoanele care au mereu dureri nu sunt foarte active sau nu dorm foarte bine. In plus, pastilele pentru dureri pot contribui si ele la cresterea in greutate.

4. Sindromul Cushing

Este rar intalnit, insa aceasta problema endocrinologica cauzata de excesul de cortizon poate cauza o ingrasare brusca. Totodata poate schimba modul in care greutatea este impartita. Fata devine foarte rotunda, iar burta se mareste. In acest caz este nevoie de un tratament adecvat in urma unui consult.

5. Menopauza

Este mai mult o etapa a vietii decat o afectiune, insa ingrasarea in timpul menopauzei este foarte comuna. De vina sunt hormonii, care influenteaza intregul organism si incetinesc metabolismul pe masura ce imbatranesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *