Femeia, femeie, Sanatate

21 de sfaturi și realități ce ține de estetica și sănătatea părului tău

Sa explicăm câteva aspecte!

1. Părul nu creste mai mult de 2 cm pe luna, indiferent ce ați face. Nici mătănii dacă faceți nu o să crească mai mult!
2. Creșterea părului începe de la rădăcina, nu de la vârfuri. La unele persoane creste mai greu la altele mai ușor, dar la toată lumea creste! Dacă vi se pare că este la același nivel, înseamnă că vi se rup vârfurile, problema o aveți la vârfuri, nu la creștere!
3. Tunsul ține de estetică, arată mai frumos, îngrijit și sănătos. Nu o să vă crească mai mult și repede dacă-l tundeți de 15 ori pe lună.
4. Din negru vopsit nu o să ajungeți blondă alb-gri! Trebuie să treceți prin arămiu, apoi un blond bej iar abia a 3-a oara un blond rece!
5. Degeaba cereți recomandări la o anumită vopsea! Vopseaua luată din comerț are și oxidant la ea, de obicei de 9%. Chiar dacă o alta persoana a folosit aceeași vopsea și la ea a ieșit aproape ca pe cutie, la voi e posibil 90% sa nu iasă. Textura diferă la fiecare, pigmentul predominant în firul vostru diferă! De-asta trebuie să aveți o bază în ceea ce privește colorimetria parului înainte de a vă apuca de vopsit.
6. Dacă alegeți să vă decolorați acasă, nu mai folosiți oxidant de 12%, mai ales că vă mișcați și greu! Maxim 6% o să vă decoloreze la fel că cel de 12%!
7. Când luați vopsea din Super Market-uri verificați ca și pe tub să fie scris numărul ca pe cutie. În felul ăsta evitați să fiți victime ale unor glume făcute de ,,copii”.
8. Nu folosiți vopsea permanenta imediat după ce v-ați decolorat! Totuși dacă o faceți luați-vă o vopsea profesionala și folosiți un oxidant de 3%.
9. Evitați greșeala care o fac majoritatea și anume sa va decolorați și apoi să folosiți un blond special!!! (Blond special = tot ce trece peste 10, adică 11, 11.1 12.11, 901, 900, etc) un decolorat + un blond special apoi = foarfeca sau par blond pe parchet, nu in cap.
10. Notați undeva vopseaua folosită și data viitoare vopsiți doar rădăcinile, nu tot parul, o să iasă la fel.
11. Vă trebuie o mască potrivit parului vostru, degeaba vă întrebați prietenele ,,Ce părere aveți de masca asta?” Și 2,3 fete vă zic ca e grozava dar ele au o alta textura a firului.
12. Dacă pe masca scrie să stați 10 minute, stați 11, nu 9.
13. Dacă vă pieptănați o dată la 3 zile, nu vă panicați, că vă va pica parul. Parul pica in fiecare zi, atunci pica mai mult din cauza că 2 zile nu l-ați pieptănat și s-au acumulat.
14. Dacă totuși vă confruntați cu o cădere a parului, CONSULTAȚI UN MEDIC și apoi urmați un tratament 2-3 luni, abia atunci sa vad rezultatele.
15. Pastilele cu vitamine, minerale, luate contra căderii pot sa nu aibă efect deoarece corpul le redirecționează acolo unde este mai multa nevoie, nu le trimite către par că așa vrei tu.
16. Cand va pica excesiv parul, trebuie sa tratați cauza (care de cele mai multe ori este medicala) nu efectul!
17. Cand folosiți placa folosiți și o protecție termica!
18. Parul ținut mult timp într-o coada strânsă duce aproape la chelire în zona tâmplelor.
19. Este o diferență enorma între periile din par natural și celelalte, cele din par natural lubtifiază foarte bine ajutând parul sa se descurce mai ușor și implicit se evita ruperea lui.
20. Nu confundați ruperea parului cu căderea lui.
21. Vopseaua nu prinde mai bine pe parul murdar, se recomanda vopsirea după 2,3 zile de la ultima spălare deoarece sebumul acumulat pe scalp creează protecție.

Nu uitați să distribuiți și prietenelor!

Text preluat