Femeia, Noutati

Îi iubim și nu putem trăi fără ei, dar suntem atît de diferiți…

Ii iubim si nu putem trai fara ei, dar suntem atat de diferiti… Se spune ca opusurile se atrag, iar daca aruncam o privire asupra relatiilor din jurul nostru, tindem sa dam crezare acestor vorbe din popor. Daca uneori ne simtim mai putin intelese sau iubite, nerespectate sau neapreciate, iata ca stiinta incepe, pe zi ce trece, sa ne dea cate o explicatie logica pentru toate framantarile noastre personale de zi cu zi.

Pentru ca suntem atat de diferiti, uneori se ivesc mici conflicte intre noi si partenerul nostru, iar pentru a le aplana sau mai bine spus, pentru a le evita, trebuie sa avem o comunicare eficienta. Aceasta consta in cunoasterea problemei in detaliu si gasirea unei solutii. Iata ce ar trebui sa stiti despre ”obiceiurile” iubitilor vostri parteneri.

1.Barbatii sufera mai mult decat femeile in urma unei despartiri insa nu arata acest lucru. Potrivit mai multor studii efectuate de catre cercetatorii americani, barbatii tineri suporta mai greu o despartire si asta pentru ca partenera lor este prima sursa de intimitate fizica si emotionala, spre deosebire de femei care au deja experienta relationarii afective mai profunde cu familia si prietenii apropiati.

2.Barbatii nu plang in public, femeile plang oriunde. Psihologii sustin ca barbatii considera plansul un act de vulnerabilitate, prin urmare se abtin de la a-l face public.Numeroase cercetari stiintifice au concluzionat ca femeile plang mai des si mai intens decat barbatii, iar una dintre explicatii ar consta in faptul ca glandele lacrimale ale unei femei sunt mai mici decat ale unui barbat si ca din aceasta cauza lacrimile apar mai repede pe obraji.

3. Femeile vorbesc si gesticuleaza mult mai mult decat barbatii. Intr-o zi obisnuita o femeile poate spune de la 8 la 42.000 de cuvinte iar barbatul de la 7 la 10.000. Ele folosesc limbajul pentru a se apropia de cineva sau pentru a rasplati o persoana, barbatii, in schimb, folosesc limbajul pentru a comunica fapte si informatii.

4. Barbatii sunt mai selectivi in impartasirea emotiilor si trairilor interioare, spre deosebire de femei care, traiesc orice moment mai intens. Suntem mai emotive si nu ne ferim sa impartasim acest sentiment cu cei din jur, iar acest lucru se datoareaza firii umane. Suntem construite cu nevoia de afectiune si siguranta, iar barbatii cu nevoia de apreciere si acceptare.

5. Cand un barbat observa o femeie, primul lucru la care se gandeste este cum arata ea dezbracata. Cand o femeie observa un barbat, se gandeste ce fel de persoana este el. Ca barbatii se gandesc la sex mai des decat femeile, e lucru binecunoscut si dovedit de cele mai recente studii in domeniu. Acestea au concluzionat ca barbatii se gandesc de 13 ori/zi la sex, pe cand femeile de doar 5 ori/zi.

6. Barbatii nu sunt atenti la alimentatia lor, mananca la orice ora din zi si din noapte si nu tin cont de grasimile si zaharurile pe care mancarea le contine. Femeile isi calculeaza caloriile din fiecare aliment pe care doresc sa il consume si citesc etichetele de pe produsele alimentare si nu numai.

7. Diferentele dintre barbati si femei se observa si in momentul in care se pregatesc pentru o calatorie. Bagajul unei femei este vizibil mai mare decat cel al unui barbat si asta pentru ca suntem mai precaute si vrem sa avem la indemana toate cele necesare: forfecuta, pila de unghii, cosmetice, plasturi, servetele umede, periuta de dinti, pasta de dinti, gel de dus, sampon, prosoape etc.

8. Femeile retin chipurile oamenilor mai bine decat barbatii si tind sa se concentreze mai mult decat acestia asupra trasaturilor celor cu care intra in contact, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada. Acestia au testat un grup de participanti, femei si barbati, carora le-au prezentat cateva fotografii insotite de nume si i-au pus sa le memoreze, apoi le-au aratat un alt set de imagini ale unor fete umane si i-au incurajat sa indice ce chipuri au vazut inainte. Cu ajutorul unei tehnologii care urmareste privirea, au constatat ca femeile s-au axat mai mult decat barbatii pe trasaturile faciale ale celor prezenti in fotografiile prezentate.

Sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *