Femeia, femeie, Noutati, Sanatate

Care sunt cauzele și cum poți trata celulita | pup.md

photo: libertatea.ro

Celulita reprezinta modificarea structurii pielii.

Cauzele apariţiei celulitei:  consumul băuturilor alcoolice şi carbogazoase, a alimentaţiei nesănătoase, precum alimentele tip fast-food sau consumul neregulat de apă.

Din punct de vedere medical, celulita se poate datora unor dereglări hormonale, predispoziţiei genetice, tulburărilor funcţiei tiroidiene, contraceptivelor orale sau sarcinii, afecţiunii vasculare a membrelor inferioare, etc.

Mastile naturale — o modalitate foarte buna de a combate celulita. Maștile preparate acasa pentru a scapa de celulita: incalzește pielea, stimuleaza circulația sanguina, excreta excesul de lichid și purifica de toxine.

                                                          Celulita poate fi tratată cu ajutorul următoarelor măști

 

1.  Masca de celulita cu piper

Piperul este unul dintre cele mai puternice alimente in lupta cu celulita. Aceasta contribuie la o circulație mai accelerata a singelui in zonele cu probleme și activeaza metabolismul.

Cea mai simpla rețeta — ardei roșu pe varful unui cuțit se amesteca cu o lingurița de ulei de masline. Pentru un efect mai pronunțat, adaugați o jumatate de lingurița de miereși si un varf de cuțit de scorțișoara. Amestecul obținut aplicați-l pe pielea din zona cu probleme, acoperiți zona unsa cu o folie și se lasa timp de cincisprezece minute. Masca de ardei roșu se poate face de mai multe ori pe saptamana, timp de o luna, dar nu se potrivește femeilor a caror piele este predispusa la iritații.

2. Masca de celulita cu muștar

Muștarul este similar cu ardeiul. Luați 2 linguri rase de pudra de muștar și diluați-o cu apa calda pana la starea de suspensie și amestecați cu miere și smantana (aveți nevoie de o lingura de fiecare). Masca de muștar impotriva celulitei se aplica pe pielea uscata intr-un strat subțire, apoi se invelește cu folie și deasupra se acopera cu o patura. Masca se ține pana la 15 minute, dar in cazul in care arde puternic, scoateți mai devreme și data viitoare cand faci masca anti-celulita, crește cantitatea de smantana.

3. Masca impotriva celulitei cu alge marine

Masca anti-celulita de varza de mare este mai blanda cu pielea și, in acelasi timp, este destul de eficienta. Luati doua pachete de alge marine uscate sau de orice alte alge marine, se adauga doi litri de apa fierbinte (punct de fierbere!) Si se lasa sa stea timp de o ora. Se strecoara si se aplica pe piele, punand pe partea de sus a benzii si invelite in ceva cald. Se lasa aproximativ o ora.

sursa: http://masti-naturale.com

 

Dacă mai cunoașteți careva rețete naturale care se prepară acasă, aș fi recunoscătoare dacă vă veți împărți cu ele în comentarii.