1. Ceaiul verde scade riscul dezvoltarii formatiunilor canceroase. Studiile medicaleau demonstrat ca, ceaiul verde consumat cu regularitate, impiedica formarea si dezvoltarea celulelor tumorale. Substantele antioxidante din acest preparat neutralizeaza rapid elementele toxice din organism, astfel ca riscul de a aparea modificari la nivel celular sunt minimizate.
2. Scade riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare. Ceaiul verde are in compozitie elemente care imbunatatesc circulatia sangvina si maresc elasticitatea vaselor sangvine, astfel ca persoanele care urmeaza cure cu ceai verde sunt mai putin predispuse sa dezvolte boli precum hipertensiune arteriala si infarct miocardic.
3. Ajuta la pierderea surplusului de kilograme si faciliteaza mentinerea greutatii corporale in parametrii optimi. Consumul constant de ceai verde stimuleaza metabolismul celular si intereste arderile la nivelul acestora, astfel ca substantele nutritive sunt transformate mai rapid in energie. Ceaiul verde este un preparat care ajuta la slabire si previne obezitatea.
4. Stimuleaza digestia si imbunatateste tranzitul intestinal. Aceasta planta are proprietatea de a accelera metabolismul si de a facilita digestia. Elementele chimice din frunzele de Camellia sinensis stimuleaza secretia sucurilor gastrice si procesele de digestie si absorbtie. De asemenea ceaiul verde are efext laxativ si diuretic puternic.
5. Efect detoxifiant puternic. Ceaiul verde este recunoscut pentru continutul ridicat de substante antioxidante, care ajuta la neutralizarea toxinelor la nivelul ficatului si le eliminarea resturilor metabolice prin transpiratie si urina. Ceaiul verde ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor si pastraza celule tinere pentru mai mult timp.
6. Impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange. Ceaiul verde blocheaza absorbtia intestinala a colesterolului in proportie de 90%. Consumul constant de ceai verde asigura protectie chiar si persoanelor care au dieta bogata in grasimi si carbohidrati. Mentine colesterolul in limite normale chiar si cand dieta este constiutita in prortii ridicate din proteina de origine animala.
7. Ceaiul verde este un tonic nervos excelent si imbunatateste sanatatea creierului. Studiile medicale au demonstrat ca persoanele care consuma constant ceai verde sunt mai energice, mai fericite, au memorie mai buna si sunt mai putin predispuse la afectiuni precum astenia si depresia. De asemena s-a observat ca plantele de Camellia sinensis au efecte deosebite in stoparea evolutiei unor afectiuni precum Parkinson si Alzheimer.